Написать в Viber Позвонить

Принципы работы гидроцилиндра

Гідроциліндр являє собою об’ємний, циліндричний двигун, який подає робочу рідину під тиском, приводячи в рух будь-який вузол гідросистеми. Цей механізм широко застосовується в таких видах спецтехніки, як екскаватори, катки, землерийні, кар’єрні машини, бурові установки, верстати, преси, підйомні крани і т. д.

Принцип роботи 

У стандартному випадку основою конструкції є гільза — труба з ретельно обробленою внутрішньою поверхнею, всередині якої переміщується поршень, який має гумові манжетні ущільнення. Вони запобігають перетікання робочої рідини з розділених поршнем порожнин циліндра. При подачі робочої рідини в порожнину починає переміщатися рідина під тиском.

Поршневе зусилля створюється спеціальним полірованим стрижнем або штоком. Ущільнення між штоком і кришкою складається з двох манжет: одна запобігає витоку рідини, друга служить грязесъемником. Вушка служить для закріплення корпусу гідроциліндра. Управління роботою гідроциліндра проводиться за допомогою гідравлічного розподільника.

Принцип работы гидравлического цилиндра в транспорте

ВИДИ І ХАРАКТЕРИСТИКИ ГІДРОЦИЛІНДРІВ

При покупці гідроциліндра слід враховувати ряд параметрів і призначення. Основними характеристиками даних пристроїв є:

P — номінальний тиск робочої рідини;
D — діаметр циліндра (поршня);
d — діаметр штока;
L — хід штока.

Номінальний тиск є основним показником. Технічний ресурс визначається режимом роботи двигуна при максимальному тиску, тому даний показник також важливий. Максимальне значення швидкості штока не повинно перевищувати 0,5 м/с. При необхідності більшої швидкості, використовуються спеціальні ущільнення.

Залежно від призначення або сфери застосування бувають гідроциліндри повороту, підйому стріли, рукояті, ковша, відвалу, опори і т. д.

Залежно від принципу роботи гідравлічні циліндри бувають:

  • односторонньої і двосторонньої дії,
  • телескопічні і поршневі з одностороннім і двостороннім штоком.

Гідроциліндри односторонньої дії — висування штока проводиться за рахунок тиску в поршневій порожнині, а повернення — від зусилля пружини. Якщо повернення здійснюється за рахунок дії приводу іншого гідроциліндра, або сили тяжіння піднятого вантажу, необхідність в поворотній пружині немає, тобто принцип роботи в такому випадку аналогічний домкратів.

Гідроциліндри двосторонньої дії — при прямому і зворотному ході поршня, зусилля на штоку створюється за рахунок створення тиску робочої рідини в поршневої і штокової порожнини. При цьому зусилля при прямому трохи більше, а швидкість руху штока менше, ніж при зворотному ході з-за різниці в площах — ефективної площі поперечного перерізу.

Телескопічні гідроциліндри мають конструктивну схожість з телескопом. Вони являють собою кілька циліндрів, вставлених один в одного таким чином, що корпус одного циліндра є штоком іншого. Бувають, як для односторонньої, так і для двосторонньої дії.

Поршневі гідроциліндри з одностороннім штоком використовують, найчастіше, в самохідних машинах. З двостороннім — для повороту робочого обладнання навісних екскаваторів. Робоча рідина подається в порожнину, як через корпус, так і через сам шток.

Устройство и принцип действия гидроцилиндра двухстороннего действия

ПРИЧИНИ НЕСПРАВНОСТІ ГІДРОЦИЛІНДРІВ

Основні причини поломки гідравлічних циліндрів, як правило, криються в результаті неправильної експлуатації або зневаги до обслуговування. Можна виділити кілька причин виникаючих несправностей в гідроциліндрах.

1. Порушення періодичності технічного обслуговування гідравлічних систем.

2.Застосування низькосортних гідравлічних масел

3.Наявність механічних домішок в маслах, в результаті це призводить до засмічення фільтрів і жиклерів, зависання золотників і клапанів, порушення цілісності ущільнювальних елементів гідроциліндрів.

4.Не дотримання параметрів установки через що виникає ефект вигину штока гідроциліндра.

5.Ігнорування правил експлуатації.

Також існують причини, при яких поломки неминучі:

— порушення герметичності, в результаті інтенсивного зносу ущільнень;

— механічні дефекти штоків, гільз, поршнів — відколи, злам, вигин;

— амортизація посадочних місць підшипників, втулок в вушках;

— пошкодження опорно-ущільнювальних елементів.

Компанія «ГидроПартнер» здійснює ремонт і відновлення гідроциліндрів будь-яких видів і виробників на вигідних умовах в Україні. У нас також можна отримати консультацію щодо ефективного використання різних моделей гідравлічних двигунів. 

Related Posts

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены

Free WordPress Themes, Free Android Games